INDEKS GLIKEMICZNY.

Wpisy

  • niedziela, 08 września 2013
    • HEMOROIDY, SIEDZĄCY TRYB ŻYCIA, TŁUSZCZ. ANOREKSJA, ZABURZENIA ODŻYWIANIA, LDL. RAK PIERSI, PROFILAKTYKA. GIMNASTYKA, FITNESS.

      ____________________________________________________________________________________

      CZEKOLADA. 70%  CACAO. ♥♥♥♥♥

       

      BH.210.

      MOTTO: BŁĘDY  MERYTORYCZNE, CZYLI  INDEKS  GLIKEMICZNY. *****

       

      CZEKOLADA GORZKA:

      Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

       

      PRZYKŁAD:

      Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG=22.

       

      PRAWDA  RZECZYWISTA  WYGLĄDA  JEDNAK,  OTO  TAK:

      Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy otyłość. Dramatu dopełnia, ogromna masa tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

       

      CZEKOLADA  TAK  ZAKWALIFIKOWANA,  JEST  NAJLEPSZYM  PRZYKŁADEM  NA  BRAK  BADAŃ:

      I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO 26% WZROSTU. *****

       

      GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:

      Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.

       

      CZEKOLADA  GORZKA  TO:

      35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka i roślinny utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej wybierze zawsze to kakao fabryczne chemicznie przygotowane pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

       

      R E F L E K S J A:

      INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

       

      KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:

      Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

       

      CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

      80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

       

      W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:

      Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

       

      KONKLUZJA  FINALNA:

      Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

       

      ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW. 

      Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

      Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 

      Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.

      ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

       

      BH.210.

      ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

       

      Biologia, medycyna.

      

      ____________________________________________________________________________________

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      esteratracz
      Czas publikacji:
      niedziela, 08 września 2013 13:10
  • poniedziałek, 15 lipca 2013
    • BIAŁKO. INDEKS GLIKEMICZNY, IG DLA CHLEBA. BÓLE BRZUCHA, INFEKCJA, ODWODNIENIE. OSTEOPOROZA, GĘSTOŚĆ KOŚCI, USG. WITAMINY.

      ____________________________________________________________________________________

      MĄKA. ORKISZ. ♥♥♥♥♥

       

      BH.224.

      MOTTO: MĄKA  ORKISZOWA, JEST  MĄKĄ  Z  ODMIANY  PSZENICY. *****

       

      PSZENICA  MA  RÓŻNE  ODMIANY,  I  JEDNĄ  Z  NICH  JEST  WŁAŚNIE  ORKISZ:

      Jest uważany za odmianę bardziej wartościową, ale składniki i w tym skrobię, ma taką jak pszenica. Podobno ta odmiana była uprawiana, wcześniej niż klasyczna pszenica. Problem jednak w tym mieleniu, jak z każdą mąką, wówczas gdy zmielimy ziarna.

       

      GDYBYŚMY  NP.  ZIARNA  PSZENICY  LUB  ŻYTA,  ZAMIAST  MIELIĆ  UGOTOWALI  SOBIE  W  WODZIE:

      A potem upiekli to taki chleb byłby zdrowy i odchudzający, podobnie jak wzorcowy wg opracowanego przepisu: CHLEB  TYPU  KR-IRL. Przy mieleniu ziaren zbóż, pękają bowiem wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, czyli węglowodanu złożonego, i wówczas glukoza wchłania się do naszej krwi bardzo szybko w dużej ilości, stymulując otyłość oraz nadwyręża trzustkę. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, czyli zdecydowanie energia negatywna, a więc: GLUKOZA  NIENATURALNA.

       

      TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH  BIOLOGICZNYCH  REKORDÓW  IN  MINUS:

      Błąd człowieka powielany przez wieki. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. 

       

      DZISIAJ  NP.  W  TYBECIE  LUDZIE  UPRAWIAJĄ  ZBOŻE  O  NAZWIE  JĘCZMIEŃ:

      Ziarna z tego zboża prażą na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie wypiekają z tych ziaren biologicznie prawidłowy, energetyczny chleb. Mielenie jest Im obce. Uzyskują ogrom prozdrowotnej energii, czyli tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, niezbędnej dla komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. *****

       

      KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:

      Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

       

      CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

      80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

       

      W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:

      Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

       

      KONKLUZJA  FINALNA:

      Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

       

      R E F L E K S J A:

      INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

       

      ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW. 

      Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

      Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 

      Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.

      ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

       

      BH.224.

      ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

       

      Biologia, medycyna.

      

      ____________________________________________________________________________________

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      esteratracz
      Czas publikacji:
      poniedziałek, 15 lipca 2013 16:38