INDEKS GLIKEMICZNY.

Wpis

poniedziałek, 15 lipca 2013

BIAŁKO. INDEKS GLIKEMICZNY, IG DLA CHLEBA. BÓLE BRZUCHA, INFEKCJA, ODWODNIENIE. OSTEOPOROZA, GĘSTOŚĆ KOŚCI, USG. WITAMINY.

____________________________________________________________________________________

MĄKA. ORKISZ. ♥♥♥♥♥


BH.224.

MOTTO: MĄKA  ORKISZOWA, JEST  MĄKĄ  Z  ODMIANY  PSZENICY. *****

 

PSZENICA  MA  RÓŻNE  ODMIANY,  I  JEDNĄ  Z  NICH  JEST  WŁAŚNIE  ORKISZ:

Jest uważany za odmianę bardziej wartościową, ale składniki i w tym skrobię, ma taką jak pszenica. Podobno ta odmiana była uprawiana, wcześniej niż klasyczna pszenica. Problem jednak w tym mieleniu, jak z każdą mąką, wówczas gdy zmielimy ziarna.

 

GDYBYŚMY  NP.  ZIARNA  PSZENICY  LUB  ŻYTA,  ZAMIAST  MIELIĆ  UGOTOWALI  SOBIE  W  WODZIE:

A potem upiekli to taki chleb byłby zdrowy i odchudzający, podobnie jak wzorcowy wg opracowanego przepisu: CHLEB  TYPU  KR-IRL. Przy mieleniu ziaren zbóż, pękają bowiem wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, czyli węglowodanu złożonego, i wówczas glukoza wchłania się do naszej krwi bardzo szybko w dużej ilości, stymulując otyłość oraz nadwyręża trzustkę. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, czyli zdecydowanie energia negatywna, a więc: GLUKOZA  NIENATURALNA.

 

TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH  BIOLOGICZNYCH  REKORDÓW  IN  MINUS:

Błąd człowieka powielany przez wieki. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. 

 

DZISIAJ  NP.  W  TYBECIE  LUDZIE  UPRAWIAJĄ  ZBOŻE  O  NAZWIE  JĘCZMIEŃ:

Ziarna z tego zboża prażą na patelni bez dodatku tłuszczu, a następnie wypiekają z tych ziaren biologicznie prawidłowy, energetyczny chleb. Mielenie jest Im obce. Uzyskują ogrom prozdrowotnej energii, czyli tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, niezbędnej dla komórek organizmu, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. *****

 

KONKLUZJA  FINALNA:

Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

 

R E F L E K S J A:

INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

 

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.


ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  

Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 

Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL

ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

 

BH.224.

ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

 

Biologia, medycyna.



____________________________________________________________________________________

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
esteratracz
Czas publikacji:
poniedziałek, 15 lipca 2013 16:38